Változó Föld
Blog

Lelki-Erő edzőterem,
Hogy bírd a változásokat!

 

2020.02.05

  Alma


„Leesett a fáról, és nagyot koppant. Nem gurult messzire. Nem tehette, valami a fához kötötte. Ezen meghökkent! Küzdött, erőlködött, de nem ment. Csak picikét távolodhatott el tőle, hiába vágyott messzebbre. Pedig a távolságról álmodott! Szabadságról, szárnyalásról, kitárt karokról. És e helyett? Ott csücsült a fa mellett, és búsan merengett. 

Ő egy alma. Jófajta, dundi, fényes, nap érlelte, ízletes. Sokat dolgozott magán, míg ilyen lett! Már-már megelégedett. Készült a Nagy Ugrásra, a távozásra, hogy magát a fáról leszakítsa, és útra keljen. A Szélre várt, hogy őt elindítsa. Tudta, tanulta, a változásokat mindig a Szél hozza! És megjött! Hatalmas vihar kerekedett, a fán a sok alma csak úgy repkedett. Himbálózott ő is nagyokat, aztán egy reccsenés, egy jajj, és a földre esett. 

Reggel lett, mire magához tért, és körülnézett. Gondolta, már messze lehet, a Szél elvitte szépséges tájakra, és valami jó helyen ledobta. Pislantott jobbra-balra, aztán a hideg futott át rajta. Ott ült a fa mellett! Nézte, és nem értette. Ez hogy lehet? Miért nem jutott messzebbre? Annyira igyekezett! Akkora lendületet vett! Olyan szépen ráfeküdt a Szél hátára, és bízott benne, hogy az imáit meghallgatja. De nem!
– Miért? –jajdult fel, és felsandított a fára. – Miért nem engedsz el? – könyörgött magában. 

Nézte szépen, és imádkozott. Aztán nézte egyre növő dühvel, és káromkodott. Aztán sírt, jajveszékelt. Mintha egy mágnes lenne közte és a fa között. Eddig távolodhatott! – Azért sem! Nem! Soha! – mormogta könnyezve. – Nem adom fel, ha addig élek is! Ha ezer évig ülök még alattad, akkor is megnövesztem a szárnyaim! Muszáj mennem, sok mindent felfedeznem, adj erőt hozzá, ó Istenem! 

Telt múlt az idő, az alma ült rendületlen a fa alatt, és gyalázta magában a magasságosat. Már nem hitt Istenben. Rég volt az… Hite semmi, reménye elveszett. Fonnyadni kezdett. Kukacok költöztek bele, és vele táplálkoztak. Elengedte magát, át az enyészetnek. – Hát ennyi volt egy alma sorsa? Neki csak ennyi rendeltetett? Szemeit lassan becsukta, és lelke távolodni kezdett. Nem repült messzire. A Fényben a nagy fa állt előtte. Karjait tárta szét éppen, és mosolyogva nézte. – Vártalak! 

S az alma, mintha csak álmában lenne, beleszállt a fa ölébe. Puhán elnyújtózott benne, ringatást érzett, és könny gyűlt a szemében. – Milyen jó itt végre!” 

AlmafaKedves Alma Testvérem! Egy fán lógunk mindannyian, s gyűjtjük az erőt éppen a Szél érkeztére. Ideje lassan a repülésnek! Hizlald fel magad, legyél szép kerek, és fényes, hogy ha a vihar majd elejt téged, messzire gurulhass. Az lesz a helyed, távolabb nagyon nem juthatsz. A fa – míg élsz – fogva tart. Aurájában benne maradsz. Ez a család energetika! 

Sodorjon bárhová az élet, nem számít a kilométer. Légy bárhol is a Földön, a fa elér téged. Mélyek a gyökerei nagyon, mindent átszőnek. Van köztetek hatalmas múlt, megannyi előző élet. S ezen a bolygón a Karma az úr! Fogadd hát el saját választásod, te döntöttél úgy, hogy ez lesz a családod! Megtervezted alaposan sorsodat, nem most, még pici mag korodban. S mire eljutottál az alma állapotba, már csak eljátszod a szerepet, mit magadra osztott a kezed. 

Hidd el, pont rájuk van szükséged! Van egy mondás, amit nagyon szeretek. „Ha azt hiszed, hogy már szinte meg vagy világosodva, egy kicsit az édesanyádhoz menj vissza! Aztán majd meglátod…” :-)  Küzdhetsz, de hiába. Nagyon erős a család energetika! Széttéphetetlen szálak kötnek össze benneteket, és a fa messzire sohasem enged! 

Amivel javíthatod a helyzeted, az a béke. Ha magadban eljutsz oda, hogy elfogadod őket. Ha nem menekülsz, nem állsz ellen, nincs benned gyűlölet, sem félelem. Ha megadod magad az érzésnek, hogy ez a fa szült téged! Benne van sorsod és minden reményed. Egy úton haladtok. Ám az utat magad választhatod! Minél fényesebb alma lesz belőled, annál jobban nő az esélyed, hogy irányod megleled. Csak ne feledd! Ők jönnek majd mind veled! Ha erődet felleled, és megéled, lesz kitartásod az Úthoz. Sokakat kell cipelned. Ők a gyökerek. 

S minél erősebb vagy, annál több gyökérből szabadítod ki magad. Az úton lassan haladsz. Ők fékeznek. De ha kitartasz, eljön majd egyszer a nap, amikor neked más virrad. Amikor lelked a gyökerekből kiszakad, és végre száll messzire. Akkor majd haza juthatsz! Erre készítsd mindig magad! 

Ha sorsod gyökérzetében bolyongsz, és nem látsz épp kiutat, tartok egyéni konzultációkat. Telefonon, Skype-on, Keszthely környékén élőben. Örömmel segítek! A család energia rendszerébe már jól beleástam magam. :-) 

Készülj a Szélre!

 

2020.01.09

  Most hétvége!


Elmúlt egy világkorszak, és új kezdődik hamarosan. Hasonló energiák vannak most a térben, mint annak idején 2012. decemberében. Akkor is izgatottan vártuk, mi lesz. Hát lett is! Olyan hatalmas kapu nyílt meg akkor Földünk térségében, amilyen még nem volt soha. Akkor aktiválódott be rengeteg változás, ami azóta is mozgásban tart minket. A kapun át ömlik le a Fény, és megállás nélkül stimulál. Mostanra már átmentünk egy masszív előkészítő folyamaton, és eljött az ideje az újabb szint ugrásnak.

Amikor szintet ugrik az életben egy ember, az két dologgal jár általában. Totális elengedés és lezárás az első lépés. Ez a belépő hozzá. Ha ezen átmentél, jöhet a rezgés emelés, az energiád feltornázása az elérni vágyott szintre. Ennek eszköze a meditáció, a jóga, a szellemi gyakorlatok, a légzés, stb. Amikor rezgésed elérte a kellő mértéket, jön egy beavatás, ami megnyit téged új korszakodra. Kinyitja a kaput benned, és világodban, majd lágyan át is tol rajta. Akkor is, ha nem mennél!

Furcsa, de ez az a pillanat, amikor az ember befeszül, és tiltakozni kezd. Fél átmenni a megnyíló korszak kapuján, és kötni kezdi magát újra a múlthoz. Ezért jön a tolás, hogy ne hisztizz annyit már.   A te érdekedben történik az egész! Ám ha az időd eljött a szint ugrásra, és te még mindig nem adod oda magad az Isteni Tervnek, komolyabb beavatkozásra is számíthatsz. Akkor már nem áttolnak az égi erők a szülőcsatornán, hanem méretesen popón lódítanak. Na, ez vár ránk most hétvégén! 

SzületésADD ODA MAGAD!!! Mondj Igent a tervre, ami a te lelkedben fogant Földre érkezésed pillanatában. Hallgass a szívedre, és ne habozz tovább! Az erők úgyis itt vannak, és ha nem szülöd meg most magadból az ÚJ Embert, akkor kirobbantanak. Az pedig fájhat. Fáj, mint egy visszatartott szülési folyamat. Lásd be végre, nem kúszhatsz hátrafelé a szülőcsatornában! És vedd észre, odakint a Fény vár rád!

Egyszóval kössük fel most a gatyát, menjünk ki a természetbe egy csendes elmélyülésre, és hangolódjunk rá a saját lelkünkre. Arra figyeljünk, mi az, amit eddig nem éltünk, pedig nagyon vágytunk rá. Amitől lúdbőrös leszel, és belül érzed, ez az út vár rád. Akkor is, ha halvány fogalmad sincs róla, hogy érheted el. A Hogyan-nal most nem foglalkozunk. Most a cél meghatározása a fontos, hogy végre kiszakadjon belőled, és lásd az új irányod. Az lesz a te új szinted!

Ne rohangálj most sehová hétvégén, tedd le magad egy csendes helyen, és figyelj befelé! Add át magad a folyamatnak, és hallgasd a belső szavad. A szíveden legyen végig a fókuszod, az az új utad! És írd a felismeréseidet, mert a lelked már alig várja, hogy kapcsolatba lépjen veled. Üzenni fog neked. Írj mindent folyamatosan, ami csak bevillan, majd később értelmezed. Vezess füzetet.

 

2019.10.11

  Lazulás


Valami lezárult, elmúlt. Egy időszak véget ért, és most nincs semmi helyette. Légüres térben létezik ma az ember. Hatalmas korszakok zárulnak éppen a térben és bennünk, ezt kell most kihevernünk. Addig nem tudunk belépni az újba, míg ki nem pihentük. A töltekezés most a legfontosabb mindenkinek, hogy erőnket újra visszanyerjük.

Fontos, hogy megértsük ennek jelentőségét, és komolyan vegyük. Rohanásra vagyunk berendezkedve, és alkotásra, valami létrehozására, de most nem erre kell mennünk. Olyan sok terhet cipeltünk, annyi minden van mögöttünk, hogy nagyon fontos most azt valóban kipihennünk. Biztatok mindenkit szeretettel arra, hogy sétáljon sokat a természetben, mozogjon, kiránduljon, olvasson, lazítson. Nem kell most rohanni, nyüzsögni, feladat hegyeket elvégezni. MUSZÁJ PIHENNI!

Az új akkor tud elkezdődni életünkben, ha feltöltődtünk, önmagunkat újra megleltük, és megerősödtünk. Engedd el magad, és ne erőltesd a dolgokat! Bízz benne, hogy minden az Isteni Terv szerint történik, és aminek jönnie kell, az a kellő időben megérkezik! Tarts ki, ha nehezen mennek dolgaid, biztosan át fog fordulni! Nyugalom, és pihi… :-) Ezzel tudsz most önmagadért a legtöbbet tenni!

Pihi

 

2019.08.29

  A Víz a megoldás!


Olvastam egy cikket a neten, amiben az írója az erdőtüzekről való tájékoztatás után sóhajtva állapítja meg: „Mit tehetünk? Semmit!”
Ilyenkor sajna még ma is felhörrenek, mert semmit sem tartok veszélyesebbnek, mint a passzivitásra való hajlást, és az erre biztatást. Amikor azt sugallja valaki, hogy nem tehetsz semmit – bármilyen súlyos és kilátástalan helyzetben – akkor az életerődet veszi el vele! A cselekvési képességedet, amivel mindent megmenthetsz!

EsőNincs olyan helyzet a Földön, amire ne lenne megoldás. Akár az ember, akár a természet teremtette, mindig mindenből van kiút, csak meg kell keresni, és indulni kell rajta! Ha valaki elveszi a hitedet ebben, az az életedet veszi el! Ne hagyd, hogy megingassanak!
Bolygónk jövője forog kockán, s most a segítségünket kéri Föld Anya. Ha tűz ég rajta, akkor Vízre van szüksége! Nagyon is sokat tehetünk érte!

Van egy egyszerű vizualizációs gyakorlat, amikor magadban azt képzeled el, hogy eső esik az égő erdő felett, és kioltja a tüzeket. Nem csak az Amazonas vidékén, hanem az egész Földön! Sokkal nagyobb az égő terület, mint hisszük. Reggel és este maradj az ágyban még egy kicsit, és lelki szemeiddel lásd magad előtt, ahogy eső zúdul le minden lángoló erdőre bolygó szerte. Lásd, ahogy kialszik a tűz az összes helyen, és a víz enyhet ad minden élőnek. Majd építsd tovább ezt a képet, és vizualizáld, ahogy az erdők újra kinőnek, dúsak és szépek, és otthont adnak sok állatnak, növénynek. Ezt a képet tartsd magadban pár percig, végül áldd meg magadban Föld Anyát, lásd, ahogy az egész bolygó arany fénybe burkolózik, ragyogó fény hatja át! Ez legyen a záró képed, majd dobd el az egészet, és pihenj meg. Erdő

Ez az elme teremtő képessége. Ha sokan csináljuk egyszerre, meg tud valósulni. Nagyon köszönöm a segítséged!
Fontos, hogy figyelmünket a tűzről a Vízre tegyük, mert arra van most szükségünk! Hagyjuk abba a tüzes képek megosztását, mert csak erősíti azt az energiát! Az esőt és a vizet kell most a neten elterjeszteni, hogy az erős figyelemtől, ráfordított energiától manifesztálódni tudjon mihamarabb a megfelelő helyeken De csak oda képzeld el a vizet, ahol valóban égető szükség van most rá!

 

2019.08.24

  Tűzoltás


Megállíthatatlan volt! Úgy záporoztak a könnyei, hogy senki nem tudta megvigasztalni. Valami bekattanhatott nála, mert a képernyőt bámulta sokáig, aztán egyszer csak elkezdett zokogni. Édesanyja odament hozzá, és rémülten faggatta, mi lehet a baja. Ám a kislány képtelen volt válaszolni, csak mutatta. Erdő volt a képen, és lángokban égett. Állatok menekültek ki belőle, már aki tudott.

ErdőtűzA kislány nem tudta felfogni! Emberek okozták a tüzet, amivel halálra ítélték az ott élő lényeket? Mamája lassan magyarázta neki, de nem fogadta el szavait. – Ilyet nem lehet csinálni! Soha! – motyogta. Egész éjjel nem aludt miatta. Reggelre megszületett benne a megoldás, és szaladt a mamához elmesélni. – Gyere ki a kertbe! – húzta magával. –Megmutatom neked, mit lehet tenni!

Odament a kerti csaphoz, és kinyitotta. A víz ömleni kezdett. A lányka aládugta kis kezét, és kérlelte. – Szépen kérlek, kedves víz, menj el oda, messze, ahol az erdők égnek, és az állatok szenvednek! Menj oda, kérlek, és oltsd el a tüzet!
Aztán elzárta a csapot, és diadalittasan a mamára nézett. Az döbbenten hallgatott. – Gondolod, szívem, - kérdezte óvatosan - hogy ez a víz most innen majd oda megy, és eloltja az erdőtüzet?
- Hát persze! – vágta rá a lányka. – Hisz megbeszéltem vele!
Nem magyarázott többet, de onnantól kezdve naponta többször is megkérte a csapból folyó vizet, hogy menjen, és segítsen. És milyen jól tette! A víz ugyanis ment!

Ha hiszitek, ha nem, a víz értette a gyermek kérését. Mindent meg lehet beszélni vele! Ha szeretnél segíteni a Földnek, a lángoló erdőknek, menj oda a vízhez, és kérd, hogy segítsen! A kislány ösztönösen ráérzett, mit tud tenni, mert akart segíteni! Szívéből jött a vágy, és Isten ezt megérzi. Oda hajolt fülecskéjéhez, és megsúgta neki.

Mindig mindent meg lehet oldani, ebben van az ember hatalmas ereje! Ha tüzet látsz, akkor a vizet kell hívni! Hangolódj rá magadban a vízre, meditálj vele, és kérd, hogy segítsen a Földön minden erdőtüzet eloltani! Hányszor imádkoztak őseink esőért aszály idején, és Isten meg szokta ezeket az imákat hallgatni! Meditálj, imádkozz, és hívd magadban a vizet, kérd, hogy segítsen! Ha elegen tesszük ezt, a tüzek el fognak aludni! Higgy benne, és cselekedj ennek nevében! Ez adja erődet, amivel meg tudod teremteni! Köszönöm, hogy segítesz!

 

2019.06.21

  Szerelem


Elment, nem fordult vissza. Azt mondta, mindig így szokta. Ha egyszer elmegy majd, biztos, hogy nem néz vissza. Makacs volt, mint egy szamár, és csökönyös a végtelenségig. Ezzel védte magát! Azt hitte, ha szívét szorosan zárva tartja, nem lehet semmi baja. Akkor nem támad fel benne az a rémületes érzés, amit úgy hívnak: szerelem. Attól nagyon rettegett, mert párszor már megégette, és mindig erre emlékezett. Törölni szerette volna magából az emlékeket, de nehezen ment. Így arra a következtetésre jutott, jobb, ha soha többet nem megy bele. De képtelen volt!

Ott állt előtte, és gyönyörködött benne. Róla álmodott! Minden megvolt benne, amit valaha is párjában kívánt, és nem értette, hogy pottyant most hirtelen ide. Gyanútlanul sétált, és egyszer csak ott állt előtte. Ránézett, és felismerte! Érinteni szerette volna, magához ölelni, hozzá bújni, de nem mert lépni. Csak állt remegve, és szemlesütve nézte. – Ezt ki érti? Szerelem

Azt hitte, őt a Jó Isten kísérti. Hiszen már eldöntötte, hogy vége, nem megy a szerelem közelébe! De Ő itt! És megy felé, mintha madzagon húzná valami. Maga sem érti! Aztán vállat vont, és elszánta magát. –Legfeljebb belehal! – gondolta, és hozzá lépett. Beszélgetni kezdtek, és villámgyorsan alakult ki köztük a lángoló érzelem. Nem tudott neki ellenállni! Hamar össze is költöztek, és együtt kezdtek új életet. Nem halt bele! Valami más történt vele.

Kiteljesedett, és boldog lett! Sosem hitte volna, hogy ez még megtörténhet! Oda adta magát a perzselő érzésnek, és hagyta, hogy elevenen égjen. Szinte fájt, annyira szerette! Azt érezte, ez a hatalmas tűz mindent kitisztít belőle, itt a Földön éli meg tőle azt, ami odaát várna rá. Így értette meg, milyen gyorsító pályára lépett! És akkor még jobban hagyta, hadd égjen! Mert itt, a Föld sűrű sötétjében is van egy láng, ami magasra emel téged! Add át magad a Szerelem tüzének!

 

2019.05.31

  Hazugság


Miért ítéled meg magad? Ha tükörbe nézel, mit mondasz? Hogy „Szép vagy, és szeretlek”? Örömmel tölt el a látvány, és mindaz, ami Te vagy? A sok hibád, gyengeséged, tested kinézete, és a jellemed? Mert ezekből áll össze az az egész, aki veled a tükörből szembenéz.

Vállon veregeted e magad esténként, hogy „Szuper, ezt a napot is remekül csináltad!”? Vagy inkább ömlik belőled a hibáztatás és a bánat? És kit hibáztatsz valójában? A környezeted, másokat, főnököt, vagy szomszédokat? A családról nem is beszélve! Tartasz e már ott az önfejlesztésben, hogy megérted, minden, ami téged vesz körbe, az rólad szól, téged mutat?

S ha ez nem tetszik, van e Erőd változtatni rajta? Mert ez a világ legnagyobb feladata! Legyőzni saját kicsinyes és rosszindulatú énünket, amivel ártunk másoknak és magunknak. Mi a feladatod valójában, mi az a terv, ami miatt leszülettél ide, erre a Földre? Hiszed e, hogy életterved tartalmazza mindazt a nehézséget, amivel nap mint nap szembenézel? Ezekre van szükséged ahhoz, hogy eljuss arra a szintre, amivel már eléred a boldogságod. Biztatnálak hát, küzdj, és soha ne add fel! Ha győzöl magadon, teljesítetted a feladatod! S küzdelmeid után megpihenve, amikor már nem is nézel körbe, egyszer csak megkapod!

 

2019.05.13

  Vigyázz!


Ha egyszer elindultál, vigyázz, meg ne állj! Az Út olyan, hogy alád teszi magát, és invitál: Gyere, és járj! Te pedig rálépsz, és követed vonalát. Amit valaha elterveztél, az mind ott lesz benne, találkozol majd velük menet közben. Csak lehet, hogy kicsit más formában, mint azt anno kigondoltad. A Teremtőnek van humorérzéke! :-)

ÚtAmi valaha is megfogant benned, mint gondolat, vágy, kívánság, az abban a pillanatban elindult a testet öltés útján. Lehet, hogy csak később érik be, de ne hidd, hogy elfeledkeztek rólad ott fent. Ami baj lehet, hogy állandóan összekuszálod a szálakat! Ma ezt szeretnéd, ám holnap rájössz, hogy mégis inkább arra mennél. Ma ilyen munkát és párt akarsz magadnak, de holnap rádöbbensz, hogy mégsem olyat. És vágyaidat, kívánságaidat állandóan variálod.

Eredmény? Ezzel csak késlelteted! Ha magad sem tudod, mit szeretnél, akkor azt hogy teremtse meg neked Isten? Kapkodsz és bizonytalankodsz, pedig az Úton csak úgy lehet valahová elérni, ha tudod a célodat. Javaslatom az lenne, hogy tedd le magad, maradj csendben, és egyértelműen fogalmazd meg, mi felé húz a szíved! Ha megvan a cél, akkor benned máris új erő kél! Soha nem látott energiák mozdulnak meg benned, amik kitűzött célod felé repítenek! Ám vigyázz jól, mit kívánsz, mert az máris elindult a megvalósulás útján!

Ezt a célkitűzési folyamatot is szeretném támogatni benned programjaimmal, amiket tartok rendszeresen Keszthelyen és Budapesten. Sok más mellett ez visszatérő téma a fontossága miatt. Az aktuálisakat megtalálod itt a honlapon a Programok menüpont alatt.

 

2019.05.02

  Szépség


Elmúlt. Már távolról sem volt olyan hamvas, mint húsz évesen. Elkeseredetten nézett a tükörbe, és petyhüdt bőrét vizsgálta. Nem volt elégedett. Sóhajtott egy nagyot, és elfordult, inkább ne is lássa. Aztán kiment az utcára, de nem nézett senki szemébe. Láthatatlan volt a világ számára. Elbújt, nem ismerkedett. És valóban nem vette észre senki. Úgy jött ment az emberek között, mint ha ott sem lenne.

Páncélos nő

De fájt! Annyira fájt a magány, az egyedüllét, hogy egyre azon gondolkodott, mi lenne, ha elfogadná magát. Annyit már megsejtett az évek alatt, hogy csak akkor fog tetszeni másoknak, ha magának is tetszik. De hogy csinálja, ha egyszer nem szerelmes magába? Akkor hogy szeressen bele akárki is? Csapdában érezte magát.

Fújt a szél, és a változás szele egyszer csak őt is megérintette. Valahogy mélyen, belülről megérezte, hogy becsapja magát. Nem magával van problémája, csak nem akarja, hogy észrevegyék az utcán. Rejtőzködött. Menekült, nehogy meglássák. Azt hitte, az nyújt biztonságot neki, ha nem látja soha senki. Ezért hát bezárta magát. Ám a páncél a bőrére feszülve már fájt. Levegőt is alig kapott. 

Gondolt hát egy nagyot, és kést ragadott! Magába mártotta, nem sajnálta. A páncélját szabdalta. Mint a kígyó, aki vedleni készül, apránként fejtette le magáról. Tüdeje együtt tágult a folyamattal, s mikor végre enyhült a szorítás, mélyet lélegzett. Végignézett testén, és elcsodálkozott. Petyhüdtnek hitt bőre fényes volt, és feszes. Rohant a tükörhöz, sietve bámult bele, és nem hitt a szemének. Gyönyörű nő nézett vele szembe! Nő

Lenyúlt maga mellé, kígyó páncélját felemelte, tűnődve nézegette. Értette! Védelemre volt szüksége, de már nem kell, mert van ereje! Azért jött el a vedlés ideje! Így esett, hogy a rút kiskacsából szépséges hattyú lett!

 

2019.03.13

  Lépcsőzetesen


Elég volt! – sivított a hangja dühtől remegve. Azt sem tudta, mihez kezdjen. Olyan rég volt már, hogy elindult, és magának ígéretet tett arra, hogy a lehető leghamarabb visszamegy. De nem! Nem sikerült a terv, és ő maradt egy helyben. Képtelen volt a mozdulásra, mintha valami megdermedt volna odabenn.

Nem tudta, mi jöhet még, mi mindenen kell átmennie ahhoz, hogy a jeges beleragadásból kiolvadjon. Érezte a napot, sugara sokszor megsimogatta, de ez kevés volt ahhoz, hogy igazán meginduljon. Jobb híján hát befelé nézett, s látott igen nagy mélységet. Kíváncsi lett! Elhatározta, hogy addig is, amíg a mozdulás perce eljön életébe, leás ebbe a mélységbe. Hisz nem nőhet nagyra addig a fa, míg a gyökere nem ér elég mélyre. Mert az tartja meg!

Ha azt érzed, valami egy helyben tart, és oda ragaszt, pedig te mennél, tennél már boldogan, biztatlak rá, hogy pillantásod ilyenkor először belülre vesd! Ott fedezd fel a valódi önmagad. Ha lelki szinten a gátat már feloldottad teljesen, akkor itt fent a felszínen lekövetik azt az események, és mozdul minden. Ám ha a felszínen iparkodsz először változást elérni, küzdelmed keserves lehet. Nehezen moccan meg bármi, ha a gyökerét lent kötik erős kötelek. Példát mondok erre.

Nincs más vágyad mondjuk, mint egy harmonikus párkapcsolat. Szép vagy és okos, sugárzásod is rendben van. Kerek a világ körülötted, de ez az egy valahogy nem jön össze. Ha mégis, akkor az vagy méltatlan hozzád, vagy csak percekig tart, aztán kimenekülsz belőle, mondván, ennél még a semmi is jobb. Mi lehet az oka? A gyökerek, amit elrejt szemed elől a múlt mélysége, ott lent a lélekben. Onnan jön fel az az energia, ami elhiteti veled, hogy nem érdemled meg. Mert valami miatt bünteted magad tudat alatt! Hogy miért, annak lehet számos oka. Annyi, hogy nem is érdemes nagyon belemenni. Éltél már elég életet ahhoz, hogy felszaporodjanak az okok. Aztán van még egy családod is, aminek szintén van súlyos múltja. Hoztál generációsan is elég terhet ahhoz, hogy ne tudj tőlük haladni. Ennyi!

Teljesen felesleges konkrét okokat keresni, mert van belőle rengeteg. Hiba azt gondolni, hogy elmész egy reinkarnációs ülésre, valamit meglát benned a terapeuta, azt feloldja, és te máris szabad vagy. Milliószor történt meg veled ugyanaz, a sok előző életedben. Az energia megy át mindig, és göngyölődik újabb eseményekkel. Mire eljutottál a mostani leszületésedbe, már komoly priuszod van lelki szinten. Ezért értelmetlen annyira a múltban elmerülni, és állandóan okokat keresni. Akkor miért írtam levelem elején, hogy magadban mélyedj el, és érd el a gyökereidet?

Azért, hogy átlásd a folyamatot, és tudd, hogy azzal a dologgal neked karmád van. Csak a folyamat a lényeg, nem a konkrét események! Azok elviszik a fókuszodat, és minden idődet. Ha a párkapcsolat nem akar összejönni neked, akkor annak az az üzenete mindössze, hogy ezt a területet tagadod meg magadtól tudat alatt az önbüntetésed miatt, vagy valami régi félelem tart tőle vissza. Lehet, házasként elszenvedtél oly súlyos sérüléseket, hogy ma már, ha meglátsz egy gyűrűvel valakit közelíteni feléd, akkor a holdig menekülnél tudat alatt. A felszínen meg annyit látsz csak, hogy kerülnek a másik nem tagjai. Valójában szúrja őket a belőled kiáramló, tudatalattidból sugárzó energia, amivel, mint egy sündisznó, véded magad, és riasztod a másikat.

LépcsőMi hát a feladat? Hagyd a manóba a múltadat! Ami nehezen jön most össze neked, azzal karmád van. Dolgozz magadon, meditálj, építsd egyensúlyodat, és lassan, fokozatosan kiszabadítod magadat! Ritka madár a hirtelen csoda. A fejlődés, a haladás lépcsőzetes. Egyet fellépsz, aztán szusszansz, és azt stabilizálod. Erőt gyűjtesz, aztán megint emelkedsz egy fokot. Így éred el apránként a célod. Ezért jó hát, ha erődet beosztod, és a haladás mellett folyamatosan töltöd magad. A fókuszod pedig a múltból a jelenbe hozod. Így juthatsz el végül, kis lépésekkel, ahhoz a vágyott állapothoz.

Kívánok mindehhez türelmet, kitartást, és rengeteg hitet! A cél ott él benned, és motivál folyamatosan, hogy ne add fel. Húz magához egy láthatatlan szálon át, és te csak hagyd magad! Meditálj, építsd önmagad, állj bele a saját életedbe, és menet közben egyszer csak azt veszed észre, hogy már ott vagy! Észrevétlen ment végbe a folyamat. Ennek támogatására tartom programjaimat, amiket honlapomon itt találsz. Várlak szeretettel rájuk!

 

2019.01.06

  Sztárság


Kik a sztárok? Akik csillognak, sok pénzük és befolyásuk van? Akik híresek, mert valamit már letettek az asztalra? Esetleg kiemelkedően tehetségesek a szakmájukban, és az emberek követik őket? Ez minden, és még sok minden más is benne van a sztárságban. Erejük van! Az tudja ugyanis sokra vinni a világban, akiben van kurázsi, és mer lépni az álmai, vágyai felé, és képes értük cselekedni. 

Tüzes csillag

A tehetség is nagyon fontos, de sokan tehetségesek a világban, akik mégsem mennek vele sokra. Valami hiányzik belőlük, ami a sztárokban ott van. Az Erő! Annak segítségével tudják magukat felépíteni, és magasra emelkedni. Erő nélkül nem lehet cselekedni, a vágyak megmaradnak álmodozás szinten. A cselekvés váltja valóra őket, az manifesztálja. Sokan itt akadnak meg.

Akiben van tűz, lelkesedés valami iránt, és képes is érte tenni, az fogja sokra vinni a tehetsége mellett. Belőle lehet sztár. Ez emeli majd ki őt a tucatból. És minél nagyobb a tűz, a cselekvési erő, annál többet tud magáért és a világért tenni. Ezt a belső tüzet kell tehát magunkban növelni. Hogyan? Sokféle módja van.

Programjaimon – többek között – ezt is tanuljuk, és a tréningek során begyakoroljuk. Ha szeretnéd a lángot magadban magasabb fokozatra csavarni, és tenni akarni, várlak szeretettel egyénileg, vagy a csoportos programokon! Budapest mellett Keszthelyen is.

http://valtozofold.hu

 

2018.08.13

  Fegyverek


Miért van szükség fegyverre a világban? Miért költenek a nagyhatalmak elképzelhetetlenül sok pénzt rá? Valóban szükségük lenne rá, vagy csak demonstráció az egész? Hogy féljenek tőlük azok, akiken uralkodni vágynak? Akkor is erősnek gondolnánk őket, ha egy darab fegyver nem lenne abban az országban? Hát nem!

FegyverekA fegyverek tudata az, ami miatt a külvilág erősnek gondol egy nemzetet. Elég, ha azt hiszik róla, van neki rendesen, és máris tisztelet övezi. Nem mernek úgy nekimenni. De miért félnek az emberek a fegyvertől? A halál miatt, amit okozhat? Vagy a sérülések, a fájdalom miatt? Igen, az is. És még valami. Az, hogy alulmaradhatnak vele szemben, és kiszolgáltatottak lesznek. Mert a hatalomnak pont az a célja, hogy maga alá rendeljen mindenki mást, és azok függjenek tőle. Legyenek teljesen kiszolgáltatva. Ezért van szükség a fegyverek általi erőszakra.

A hatalom mindent kontrolálni akar, felügyelete alatt tartani, és ami érdekeinek nem felel meg, azt kiiktatni. Ennek megvalósításához van szüksége erőre, vagy legalábbis annak látszatára. Ereje demonstrálására kell fegyverkeznie. És ezért, a globális kontroll vágyért hajlandó nagyon sokat költeni fegyverekre. Az a tévhit uralja a hatalmat, hogy a kontroll fenntartásához ilyen jellegű erő szükségeltetik. Nem ismer más alternatívát.

Vele ellentétben, a béke képviselőinek nincsenek fegyvereik. Kiszolgáltatottak, és csakis magukban bízhatnak. Céljaikat akkor tudják megvalósítani, ha kitartanak útjukon, és rendületlenül haladnak. Szembe a globális kontrollal, ha kell. Vagyis ellenerő akadályozza őket szinte minden pillanatban, mert ez az, amit a hatalom mindenáron megakadályoz, hogy valaki önmagában szabad legyen. Hogy legyen saját ereje, amit nem fegyverrel ér el. Ez az erő pedig belül születik meg!

BékeHa százezer ember - akinek már van elegendő lelkiereje, belső nyugalma és békéje – egyszerre meditálni kezdene a Föld békéjének érdekében, minden megváltozna planétánkon. Ezzel a belső erőből születő óriási energia hullámmal a világon mindent meg lehet valósítani! Ezért fél olyan nagyon a béke igazi képviselőitől a hatalom! Ezért demonstrálja saját erejét a fegyverkezéssel, és vele próbál kiszolgáltatott helyzetben tartani, akit csak lehet. És pont ezért van nekünk szükségünk a saját, jól felépített belső erőnkre, hogy ne bábként éljük le az életünket, hanem szabadon!

Blogom írásainak célja az ebben való segítségnyújtás. Hogyan növesszük fel Erőnket? Programjaimnak pedig, amiket rendszeresen tartok az országban több helyen is, az Erő növelés gyakorlati megvalósítása. Hogy magad teremthesd az életedet, szabadon!

 

2018.08.06

  Kis lépésekkel


ElfáradásNe rohanj! Csak kimeríted vele az erőforrásaidat. Akkor jutsz messzire, ha lassan, megfontoltan haladsz, ha jól beosztod az erődet. Mert akkor a végére is marad. Nem pukkadsz ki idő előtt, mint egy túlfeszített lufi. Mert lehet az Erőt tartalékolni! Jusson is, maradjon is mindenre, ami menet közben szükséges. De ahhoz jó egy tervet készíteni.

Érdemes leülni, és átgondolni, mi fontos számodra. Mi a célod az életben, és azt hogy közelíted meg. Mik szükségesek hozzá, hogy megvalósuljon. Aztán kezdd el magadat felépíteni! Én annak a híve vagyok, hogy minden belőlünk indul ki. Ha te jól fel vagy már építve, akkor tud utána a célod is – és akkor szinte már magától – megvalósulni. Magunkon érdemes leginkább dolgozni! Olyan emberré válni, aki tudja azt a célt működtetni, amit kitűzött maga elé. Ha arra már képes lettél, akkor eléred a célt.

Szeretek fordítva gondolkodni a megszokotthoz képest, mert hiszem, hogy az okok mindig a mélyben vannak. Onnan érdemes indítani a folyamatokat, és akkor stabil alapja lesz annak, amit épp elérni kívánunk. Így lehet hosszú távban gondolkodni, de ehhez lassan kell haladni! Kivárni, míg magunkat kifaragjuk a nagy tömbből, olyannak, amilyennek a céltáblánál már látni szeretnénk magunkat. Mert akkor érjük el a célt, ha mi felnövünk az ő szintjére, és nem fordítva.

Biztatlak hát, lassulj le, és Te légy az, aki megváltoztatja magát! Gyomláld ki életedből, és saját énedből mindazokat, amik akadályt képeznek benned és körülötted a célodhoz vezető úton. Lépésről lépésre. Lassan, türelmesen. Minden célt fokozatosan érünk el! Akkor jó a folyamat, ha szinte észre sem veszed, hogy már ott vagy. Ha viszont lihegve zuhansz át a célvonalon, nem is láttad magad körül az Utat. Kiégsz, mire oda érsz. Pedig az Út szép, és öröm lehet rajta a haladás. Adj hát időt magadnak, és élvezd az utazást! 

Cél

 

2018.07.30

  A Gyökerek ereje


Kicserélődtem! Nagy megkönnyebbülés vett rajtam erőt, mióta a gyökereimet rendbe tettem! Sok éve dolgoztam már rajta, hogy szüleimmel, és a családommal kidolgozzam mindazt a karmát, amiket velük a mostani, és előző életeimben felhalmoztam. Nyilván a karmáknak soha nincs vége, mert belőlük elképzelhetetlenül sok van (teremtünk újakat minden pillanatban), de azt a vonalat, ami a legfontosabb volt velük kapcsolatban, sikerült kitisztítanom.

Egy családNagyon tudatos voltam arra, hogy figyeljek a családra, mert tisztában vagyok vele, hogy az mindennek az alapja. Ha a családi gyökereink rendben vannak, akkor tudunk építkezni csak, és megvalósítani nagyobb dolgokat. Ismered azt a mondást, hogy: „Amikor azt hiszed, kis híján már megvilágosodtál, akkor menj vissza az édesanyádhoz, és meglátod!” :-)

Ez teljesen így van! Amíg a család elől menekülsz, őket bármiért is hárítod, az életben nehezebben boldogulsz. Ahogy a gyökereidet viszont rendbe teszed, és béke van a szívedben velük kapcsolatban, kinyílnak az eddig zárt kapuk előtted. És akkor már megindulsz…

Tudod, ha nagy fának látod magadat, akkor lesz csak óriási lombkoronád, amivel az égig nyúlhatsz, ha előtte lent a talajban méretes gyökereket eresztesz. Mert azok fognak megtartani téged! Tehát ha vannak terveid, céljaid, nagyot álmodtál magadnak, akkor első lépésként vissza a gyökerekhez! Minél jobban ellenállsz ennek, annál fontosabb, hogy rendbe tedd!

A családról, és a gyökerek fontosságáról írok majd még sokat, mert az alapok alapjával kell mindig kezdeni. Utána tudunk majd csak tovább menni.

 

2018.07.25

  Felvállalás


Az ÚtAz Úton egyszer csak elindulsz. Érdekelni kezd, ki vagy, honnan jöttél, és mit keresel ezen a Földön? Válaszokat szeretnél kérdéseidre. Nem hagy nyugodni a dolog, és addig mész, míg találsz egy Tanítót. Kezded megismerni magad, és érteni, hogy működik a világ körülötted. De egy szinten megakadsz, és akkor váltasz. Tovább kutatsz, mígnem egy új Tanítóra akadsz, és onnantól nála folytatod tanulmányaidat.

Minél előrehaladottabb stádiumban vagy, annál magasabb szintű Tanítót vonzol életedbe. Mert ahogy a tudás növekszik benned, automatikusan nő az elköteleződésed az Út felé. Egyre jobban érted, miért is jó rajta végigmenned. Akkor már nem bizonytalankodsz, kezded uralni kételyeidet, és kezded felvállalni az Erődet. Mert a világ bizony dolgozik ellened, és ahhoz, hogy az Úton folyamatosan haladj, mindig egyre nagyobb Erőre lesz szükséged. Azt a kitartásod hozza majd meg.

Van egy-két olyan szakasza az Útnak, amikor csalódott vagy, és eleged lesz belőle. Kudarcok érnek, és egyre rögösebb a pálya. Akkor elkeseredsz. Sokan itt kiszállnak belőle. Kevesek mennek csak innen már tovább. Még nagyobb Erő kell a folytatáshoz. Hogy leküzdd a nehézségeket, az akadályokat, amiket a fizikai világ állít majd neked. Mert neki nem célja a te Megszabadulásod! Itt lesz fontos majd jól átlátnod, hogy nem te tehetsz sok mindenről, és ne hibáztasd magad! A fizikai sík egyszerűen így működik. Dualitás hatja át, ellentétek vannak benne minden szinten, és azok hatása alól senki nem tudja kivonni magát. Küzdesz hát tovább!

Ezen a ponton, amikor már érted, és elfogadod a világot olyannak, amilyen, két választás áll előtted. Vagy nem bírod a megpróbáltatásokat, és visszafordulsz, belesüppedsz a mindennapjaidba, vagy elszánod magad, és úgy döntesz, nem adod fel. Itt jut megint szerephez a Felvállalás. Az Úton újra és újra fel kell vállalni magad, és magát az Utat. Mindig próbára tesz az Ég, hogy bírod e még? Kitartasz e, és szándékodban áll e haladni tovább? Ha igen, akkor szintet ugrottál! Új élet vár rád!Erő

És ez ismétlődik életről életre, végig, amíg a Samsarából (életek körforgásából) fel nem szabadítod magad. Mész az Úton, és menet közben az Erődet növeled, hogy még tovább tudjál haladni. Az Út minden stádiumában Erőre lesz szükséged. Ezért indítottam ezt a Blogot, hogy ebben segítsek. Lelki-Erő edzőteremnek kereszteltem el, mert azokat vesszük itt végig, amik a lelkedet edzik.

Szeretettel látlak a folytatásokban is itt a Blogon, és élőben az általam tartott Programokon. Hírlevelemben rendszeresen tájékoztatlak róluk, és az aktuális energia mozgásokról a világban.

 

2018.07.21

  Elindulás


Barátnők koncerten

Csengett a telefon. Egy barátnőm hívott, hogy lerobbant a kocsija nem messze tőlem, és mit szólnék hozzá, ha nálam szállna meg arra a pár napra, amíg megjavítják a szervizben. Ez történt Keszthelyen, ahová leköltöztem a nyárra könyvet írni. Ő egy táborból tartott haza Budapest felé. Jött, és kimozdított.
Én hajlamos vagyok belefeledkezni a feladataimba, és olyan erővel fókuszálok rájuk, hogy minden mást kizárok. Vagy észreveszem ezt, és kirángatom belőle magam, hogy tartsam az egyensúlyomat, vagy a Teremtés betol az életembe egy külső hatást. Mint most, Kriszti személyében. 

Koncert Szigligeten

Azzal kezdte, hogy akkor most menjünk el Szigligetre koncertre. Majd másnapra a Káptalantóti piacot találta ki, ahol már én is voltam régebben, de szinte el is felejtettem. Ott már sikerült belelazulnom abba, hogy feladatok ejtve, és mi most kimegyünk az életbe. :-) Elköltöttünk némi pénzt isteni dolgokra, mert annak a piacnak varázsa van. Ellenállhatatlan!
És akkor már nem tudtunk leállni. Csavarogni kezdtünk a Káli medencében a rekkenő hőségben. Eszembe jutott, hogy pár éve tartottam ott egy tábort. Elvittem Krisztit az Ingókőhöz Szentbékkállára, ahol rögtönöztünk egy mini szertartást, az Istennőt idézve. 

Képtalantóti piac

Majd tovább Salföldre, mert kiderült, ő nem ismerte ezeket a helyeket. Az erdő mélyén egy gyönyörű Pálos kolostor rom áll, aminek óriási az ereje. Ott is meditáltunk egyet, és így tovább. Napokig mászkáltunk, fürödtünk, töltődtünk, vásároltunk. Az Istennő energiáival dolgoztunk, és mire az autó megjavult, mindketten kicserélődtünk. 

Kriszti lelkileg is kizökkentett, nem csak a túlzott feladatra fókuszálásomból szakított ki. Olyan inspiráló volt az együtt töltött idő, hogy elkezdte mondogatni, miért nem csinálok újra táborokat, és osztom meg ezt az élményt másokkal is. Néztem rá, miről beszél, hisz nem csináltunk semmi különöset szerintem, csak csavarogtunk, szórakoztunk.

Szentbékkálla, Ingókő

Erre meg ő döbbent le. Kérdezte, hány nőt ismerek, aki fogja magát, és eladja a lakását úgy, hogy még nem tudja, hová fog költözni. Aztán több, mint két évig keresi a helyét, és nem telepszik le addig, amíg nem érzi, hogy megtalálta azt, ami a szíve vágya. Aki lemegy hónapokra a Balatonra könyvet írni, mert épp ez jut az eszébe. Aki önálló és független, és megteremti magának azt az életet, amire vágyik. Ha sokáig tart, akkor is, mert van ereje kivárni, és magát a céljához formálni.

Szerinte, ami nekem evidens, azt egy csomóan egy életen át nem merik megtenni, és ezeket jó lenne tanítani. Tarthatnék ezért táborokat itt a Balaton partján, ahol gyönyörű a táj, és erősek az energiák. A sok víz segít nyitni az érzelmeket, bele lehet menni a lélek mélységeibe. Összekötni a tanulást és a szórakozást.

Salföld, Pálos kolostor rom

Aztán azzal folytatta, hogy ő is mennyi erőt és lendületet kapott most az együttlétünk során. Érzi az inspirációt arra, hogy belevágjon régóta halogatott dolgokba. Kedvet kaptunk mindketten a blog íráshoz, hogy átadhassuk azt, amit már megéltünk, és megfejlődtünk, hogy segítsen és inspiráljon sokakat. Így született, ennek a négy napnak a hatására később ez a blog, és a döntés, hogy újra táborokat tartok.

Mi ebből a tanulság? Jó, ha néha elromlik az autód, mert a váratlan megállásból nagy elindulások születhetnek! :-)

 

Jól érezzük magunkat

 

 

 

2018.07.20

  Ébredő Erő


Ébredezett! Valami nagyon magára hívta ott bent a figyelmemet. Az Erőm kezdett nőni, és teret követelt magának. Olyan sokáig volt elfojtva bennem, hogy el sem hittem, megérem ezt a percet. Életre akart kelni, és új utat mutatott nekem. Az első ötlete az volt, indítsam el ezt a Blogot, és másoknak is mutassam meg, hogy kel életre az Erő valakiben.

Mert nem magától történik meg a dolog! Hosszú évek óta dolgozom magamon, és minden bizonnyal ez is már csak a folytatása a még több élettel ezelőtti munkának. Az Erő egy olyan hatalmas valami, amitől alapjáraton fél mindenki, és nem meri megélni. Elfojtjuk magunkban rettenetes mélyen, és megelégszünk egy jobb esetben is középszerű élettel. Pont olyan minőségű az életünk, amennyi Erő van bennünk. Mert azzal ennyit tudunk teremteni. Ha többre, jobbra vágyunk, és haladni szeretnénk az Utunkon, Erőre van szükségünk.

Sőt, a helyzet még ennél is bonyolultabb! Ha elköteleződtél a spirituális Úton, és bandukolsz rajta kitartóan, belemélyedsz az önismeretbe, és fejleszted magad, sokkal nagyobb lesz az Erő igényed. Az Út azzal jár, hogy nyílsz meg egyre jobban, tárul kifelé a szíveden lévő kapu, ami fantasztikus, mert egyre jobban tudsz majd szeretni, és szeretetet befogadni. De nehéz is egyben a folyamat, mert a nyitott kapun át elkezd kizúdulni sok mélyen lévő karma, amiket felhalmoztál előző életeidben, és azokat meg kell élni, ki kell dolgozni. Ettől nyögünk menet közben nagyokat. Pl. elveszted a munkádat, és még a párod is ott hagy. Az egészségedről nem is beszélve! Sokan itt hagyják abba az Utat, és csak a nagyon erősek és kitartóak tudnak rajta végig menni.

Vagyis mindenképpen Erőre lesz szükséged! Ahhoz, hogy haladni tudj, és kitarts az Utadon, és ahhoz is, hogy olyan életet teremts magadnak, amilyenre vágysz. Az Út további szakaszában meg már ahhoz kell majd az Erő, hogy másokat szolgálj! Hisz addigra magadat már felépítetted, élsz egy áramló életet, tehát megteheted, hogy segíts, és szolgáld a világot.

Ezen az Úton szeretnélek kísérni. Blogomban megosztom majd tapasztalataimat, megmutatva a saját életemet, és azokét, akiktől én is tanultam. Közelebbről a honlapomon ismerhetsz meg a „Magamról” oldalon. Ha pedig az elméletet gyakorlatba ültetnéd át, a honlapon programokat is találsz. Tréninget, előadást, kimozdulós-játékos utakat, táborokat találsz itt: „Programok”.

Köszönöm, hogy itt vagy velem, és együtt haladhatunk Utunkon!
Majoros Katalin

Kati